Soğuğa Dayanıklı Kış Çiçekleri Hangileridir?

Soğuğa Dayanıklı Kış Çiçekleri Hangileridir?


Her mevsim sevdiklerinize hediye edebileceğiniz, kokularıyla insanı mest eden çiçekler, ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış mevsimi çiçekleri olarak sınıflandırılabilir. Her çiçeğin yetişmesi için mevsim koşulları farklıdır. Kışın soğuğa dayanıklı çiçekler ile ruhunuzu arındıran ve evinizin en güzel köşelerini renklendirmeniz adına dayanıklı çiçekler vardır.

Soğuğa dayanıklı kış çiçekleri birbirinden güzel renkleri ile evinizi, balkonunuzu ya da bahçenizi kış aylarında doğanın güzellikleri ile süsler. Çiçek severler kış, kar, soğuk demeden bahçesinin güzelliklerini dört mevsim koruyabilirler. Evinizde, bahçenizde veya balkonunuzda hava koşullarının değişmesine bağlı kalmadan, soğuğa dayanıklı bitkiler ile kışın da bitkiler ve çiçekler yetiştirebilirsiniz.


Kış Çiçekleri Çeşitleri Nelerdir?

Kış çiçekleri soğuğa dayanıklı ve farklı mevsim koşullarına uygun çiçeklerdir. Kış aylarında açan ve en verimli hallerini bu kış aylarında sergileyen çiçekler zarifliklerinden bir şey kaybetmeden mis kokuları ile büyüleyici olurlar.

Soğuk havalar, bizlere zor olduğu kadar bitkiler için de zor bir mevsimdir. Fakat bazı çiçekler bu soğuk kış günlerinde dayanıklıdır ve her zaman onlar için zorlayıcı olmaz. Havalar soğuduğu zaman doğal olarak toprakta soğumaya başlar. Bu durum bazı çiçeklere zarar verebilirken bazı bitkiler de bu havalara direnç gösterir ve hatta bu havalardan zevk alabilirler. Soğuğa dayanıklı bu çiçeklerden bazıları şunlardır:


·       Orkide Çiçeği: Orkide çiçekleri tüm zariflikleri ve hoş görüntüleri ile iç mekanlara renk katar, kış günlerinde de canlılığını koruyarak dayanıklı bir çiçek olma özelliği taşırlar. Orkideler çok sıcak aylarda boyunlarını büker ve canlılıklarını kaybederler. Bakımları yapıldığında ve toprakları verimli olduğunda boyları 100 santimetreye kadar büyüyebilir. Mavi, pembe, beyaz ve mor renk çeşitlilikleri ile her zevke hitap edebilen orkideler, sevdikleriniz için onların özel günlerinde hediye olarak tercih edebileceğiniz en zarif çiçeklerdir. Soğuk havaları sevdikleri için kışın fazlaca dayanıklı bir çiçektir.


·       Şebboy Çiçeği: Gösterişli ve renkli görünümleriyle dikkat çeken şebboy çiçekleri de soğuğa dayanıklı kış çiçekleri arasında yer almaktadır. Saflık ve sevgiyi temsil eden bir çiçek çeşididir. Toprak bakımından nemli toprakları severler. Farklı renk seçenekleri ile bilinen şebboy çiçeği dik gövdeler oluşturur ve çiçekleri ile mızrak gibi bir görünüme sahiptir. Bakımı oldukça kolaydır. Şebboy çiçeği soğuğa dayanıklı bir çiçek olmasının yanında güneşi de seven bir bitkidir. Dış mekanlarda yetiştirildiğinde, iç mekanlarda yetiştirilmeye göre daha sağlıklı büyürler ve daha rahat bir şekilde çiçek açarlar.


·       Yucca Bitkisi: Susuzluğa ve soğuğa en dayanıklı bitki çeşitlerinden biri olarak bilinir. Dayanıklı ve uzun süre bakılabilen bir bitki olan yuka bitkisi, evlerde ve ofislerde görselliği ile şık alanlar yaratan gösterişli bir çiçek türüdür. Yuka bitkisi, kolay bakımı ile tercih edilen bir bitkidir. Soğuğa karşı dayanıklı olması nedeniyle de dış mekanlarda, bahçe ve balkonlarda da sıkça tercih edilir. Yeşil sert yaprakları ve sağlam gövdesi ile son derece şık görünen bu bitki dekorasyon için de kullanılır. Salon bitkileri olarak oldukça popüler olan Yuka çiçeği, ofis ve iş yerlerinin vazgeçilmez bitkilerinden biridir. Güçlü dalları ve gösterişli yapıları ile dikkat çekerler. Odunsu gövdelere sahip olan bu bitki, uzun süre evde bakılabilen sıcağa da soğuğa da oldukça dayanıklıdır. Dayanıklı yapısı ve sık sulama ihtiyacı duymayan bu bitki bu nedenle yaygın olarak tercih edilir.


·       Difenbahya Çiçeği: Son derece zarif ve güzel bir bitki olan Difenbahya çiçeği yaşam alanlarını süsleyen sıklıkla tercih edilen bir bitkidir. Soğuğa karşı dayanıklı olan bu bitki, bakımı en kolay olan saksı bitkilerinden biridir. Bazen yapraklarından ter damlacıkları gibi su çıkarması sebebi ile “Ağlayan Çiçek” olarak da bilinmektedir. Çiçeksiz bir bitkidir ve uzun dalları yoktur. Tropikal bir bitki olarak bilinen Difenbahya bitkisi, yer konusunda çok seçici değildir ve çabuk büyümesi ile iyi bir dekorasyon çiçeğidir. Bakımı oldukça kolaydır ve yetişmiş olanları yaklaşık olarak 2 metreye kadar uzayabilmektedir. Difenbahya bitkisinin kış aylarında da güneş isteyebilir. Kış boyunca özellikle uzun süreli güneş alabilmesini sağladığınız zaman bitkiniz daha sağlıklı gelişecek ve güzelliğini uzun süre koruyacaktır. Doğrudan güneş ışığına maruz kalması sebebi ile yaprakları sararıp dökülebilir. Kış aylarına oldukça dayanıklı fakat aydınlık ortamları severler.


·       Arakorya Çamı Bitkisi: Dona ve soğuğa karşı oldukça dayanıklı bir bitki olan arakorya çamı bitkisi aşırı sıcağı sevmezler. Yavaş büyüyen bir bitki olarak bilinen bu çiçek, humusça zengin toprakları severler. Çok sert ve pulsu, dikensi yapraklara sahiptir. Yaprakları uzun ve geniş, uçları sivridir. Yer değişikliğinden pek hoşlanmayan bu bitki geldikleri ortama da kolay kolay alışamazlar. Ev, ofis ve iş yerleri gibi yaşam alanlarına enerji katan yeşil bitkilerdir. Uzun süre bakılabilen ve dayanıklı çiçekler olarak bir bitkidir. Direk gün ışığına maruz kalmaması gerekir fakat bol bol hafif gün ışığını severler. Hızlı büyüyebilmesi için aydınlık ortam gereklidir. Arakorya çamı çiçeği, az ışık aldığı zaman yeterli beslenemez bu sebeple de yapraklarında solma ve dökülüp kararmalar meydana gelebilir.


·       Spatifilyum Bitkisi: Havayı temizleyici etkisi ile bilinen spatifilyum bitkisi evler için oldukça faydalı bir bitkidir. Bakımı kolay olması nedeniyle sıkça tercih edilmektedir. Evlerinizde, ofis ve iş yerlerinizde keyifle bakabileceğiniz soğuğa karşı oldukça dayanıklı bir bitki türüdür. Görünüşü ve renk tonu ile son derece asil bir çiçektir. Ayrıca hediye almak isteyenler için de iyi bir alternatif olarak değerlendirilebilir. Oldukça hassas bir bitkidir. Direk güneş ışığını sevmezler. Direk güneş almayan ve aydınlık ortamlarda daha hızlı ve sağlıklı bir gelişme sağlayacaklardır.


Sıkça Sorulan Sorular


Hangi Çiçekler Soğuğa Dayanıklıdır?

Soğuk havalar, bizlere zor olduğu kadar bitkiler için de zor bir mevsimdir. Fakat bazı çiçekler bu soğuk kış günlerinde dayanıklıdır ve her zaman onlar için zorlayıcı olmaz. Soğuğa dayanıklı bu çiçeklerden bazıları orkide, şebboy, yucca, difenbahya, arakorya, spatifilyum çiçekleridir.

Kış Çiçeklerine Nerelerde Bakılır?

Soğuğa dayanıklı kış çiçekleri birbirinden güzel renkleri ile evinizi, balkonunuzu ya da bahçenizi kış aylarında doğanın güzellikleri ile süsler.

Soğuğa Dayanıklı Saksı Çiçekleri Nelerdir? 

Soğuğa dayanıklı saksı çiçeklerinden olan yucca bitkisi, difenbahya bitkisi, arakorya ve spatifilyum bitkileri kış saksı çiçekleridir. 




Diğer Yazılarımız